Dragspelare

Varför dragspelare?

Hur det började.

Mitt intresse för dragspel började när en granne tog fram ett dragspel och sjöng på en gårdsfest. Han spred sån glädje och det lockade mig till att börja spela.

Så jag lärde mig spela på privat skola och i den kommunala musikskolan på Värmdö. Min lärare var dragspelsmästaren Erik Frank. Sen blev jag för gammal för att få gå i musikskolan, så jag sparkades ut. Jag fortsatte på egen hand. Senare blev det intressant att också sjunga.

Sången tog mig till flera olika spelningar. Köpenhamn, Marbella, Finlandsbåtar, Privata yachts, Strömma Kanalbolaget, och andra roliga platser.

Efter att ha åkt Vasaloppet 1985, 9 mil på skidor, så åkte jag med flygbolaget IBERIA till Teneriffa.

Jag spelade dragspel och keyboard i tre vintrar. Varje dag från mitten på oktober till slutet av april. Snacka om träning!!!! Restaurangen öppnade kl 18:00 med musik, och jag hade en rast då jag åt kvällsmat. Sedan spelade jag till gästerna gick hem. Oftast till tolv, men ibland stängdes restaurangen kl 03:00.

Jag stortrivdes, nya gäster, återkommande gäster. Jag tyckte dock att gästerna hade tråkigt när de satt där och åt.

Jag ville göra något åt det. Så följande år hade jag köpt gummimasker på Butterick’s i Stockholm.

En mask var Albert Einstein. Jag trädde på masken över huvudet, det var ett hål i munnen så jag kunde sticka ut tungan. Jag grimaserade och gjorde mig ”rolig”. Det gillade gästerna och det blev succé, gästerna börja att skratta och det gillade jag.

Musikval

Mitt musikval består oftast av musik som ni kan tralla med i. Sjunger ni med, då blir jag extra glad.

Det kan vara musik som ska höras i bakgrunden. Då blandar jag friskt. Jag ser mig omkring och får en idé till sången jag kommer att framföra.

Jag ser vad som kan passa till sällskapet. Det finns mycket att ta av från huvudet eller från min Ipad.

Evert Taube, Cornelis Vreeswijk, Lasse Berghagen, Ted Gärdestad, gladpop, Svensktoppen, Evergreens, musik från 50-, 60-talsmusik, dansband, Owe Törnqvist, Elvis Presley, Beatles, Lars Lönndahl m fl.