Spelplatser

Spelplatser

Skärgårdsbåten:

Klädsel vid rätt tillfälle: sjömans-kepa, randig tröja, blå byxor och en snusnäsduk.

En kvart innan avgång står jag på fördäck och spelar dragspel. Ibland serveras en drink och då följer jag med ut på däck. Blir det nubbe så spelar jag nubbevisor. Vid varmrätten håller jag tyst för att sedan till kaffet sjunga allsång. Detta är ett förslag – jag gör som ni önskar. Jag kan underhålla i bakgrunden med sång och dragspelsmusik.

2022 hade jag tre båtspelningar. Två av dessa kunder har bokat mig på julbord. Den ena sa att nu är du vår tradition, så vi ses på vårens båtresa. Ett gott betyg!

Fler bör upptäcka mig.

Bröllop

Bröllop:

Oftast underhåller jag gästerna under tiden då brudparet har åkt iväg för att fotograferas. När de kommer tillbaka skålas det för brudparet. Sedan fortsätter jag att underhålla. Och det är kärleksvisor som står på repertoaren, om så önskas. Ibland vill brudparet ha en speciell låt antingen i kyrkan eller efteråt.

Social- och omsorgsboende

Uppträdande vara mellan 45-60 minuter. Jag kan också spela 25 minuter på två avdelningar för samma pris. Oftast förekommer det när det inte går att samlas i en stor lokal.

Så här ser min utrustning ut:

En bashögtalare där det sitter en ”pinne” med diskanthögtalare. Dessa diskanthögtalare är vridna åt flera håll, för att sprida ljudet till alla i lokalen. Och ljudet är behagligt för alla lyssnare.

Är jag på ett ställe så kan jag även ha en komp-modul med mig. Komp-modul är en trummaskin, som gör att jag låter som en orkester.

Jag tar liten plats, kan dessutom stå framför högtalaren.

Repertoaren som ständigt förnyas:

Det kommer att komma 60- och 70-tals musik.

  1. Vårvisor (spelas på våren)
  2. Visor som Per Speleman komponerat
  3. Sommarmusik/hits
  4. Svensktoppen fr 1962 och framåt
  5. 50-tals musik både svensk och engelsk musik
  6. Dansbandsklassiker
  7. Café-underhållning blandat lugn musik
  8. Dragspelsklassiker blandat med allsång
  9. Allsångslåtar
  10. Svensk Jul och julgransplundring

2022 hade jag 61 spelningar på 22 social- och omsorgsboende. Bland annat Attendo, Ersta Diakonisällskap, Humana, Norlandia, Vardaga, Sthlms Stad, Järfälla-, Nynäshamns- Västerås- och Haninge Kommun.

2023: Hittills är jag bokad på 103 återkommande

spelningar på social- och omsorgsboende.

Per Spelemans logga

Privata – och företags spelningar

Jag har spelat på de flesta ställen runt i stan (Sthlm), men även på andra ställen. Köpenhamn, Marbella, Nyköping, Oxelösund, Uppsala, Norrtälje med fler.

Med mitt digitala dragspel och min sång låter mitt uppträdande mer än du kan tro.

Så hör av er, så kan jag hjälpa er att få musik till er fest.

Festlig partypublik!