Julmusik med Per Speleman 2023

Kul med dragspel.

Julen är full med överraskningar. Förra året fick jag erbjudande från två företag: ”att vara deras tradition”. Dvs spela både på sommarfesten och till julfesten. Ett gott betyg tycker jag.

Så pröva mig!

  • Ofta går det till, som så. Att jag spelar julmusik till en början. Under middagen blandar jag hitlåtar med julmusiken. Det kan bli lite tjatigt med julmusiken, så jag varierar mig från fest till fest. Om inget annat önskas så klart. Dansband är populärt att blanda. Thats allright mama en annan.

Jag har underhållit på många fester genom åren som gått. Jag började när jag var 20. Det är 42 år sedan!

Både julfester, sommarfester och jubileumsfester. Jag var den mest bokade dragspelaren på Strömma kanal på 90-talet. Under Lasse Eks tid som bokare. Jag lärde mig massor och träffade många intressanta personer. En gång var det en man som sålt sin verksamhet i Europa. Med hans vänner åkte vi runt med en båt från Värtan runt Värmdö, stannade till i Dalarö för förfriskningar. Sen åkte vi till Fjäderholmarna och åt middag. Varje gäst fick en glashjärta för ett värmeljus. Och en snörstump som var indränkt i tjära. Efter middagen körde vi vidare till Värtan. En heldagsutflykt. Jag blev bokad flera gånger av den mannen.

Jag skapar stämning.

Musiken är vald efter bästa förmåga. Dvs lugna härliga låtar i början av kvällen, så att gästerna kan sitta och prata tillsammans. Ibland blandar jag i en poplåt för att bryta av lite, sen återgår jag till någon jullåt igen.

Ett allsångshäfte är helt okej i min smak, med julstämning så klart.

Här följer 4 jullåtar som jag skapat.

Här följer några låtar jag diktat. Vals i december är en populär låt. Tryck på paus när du lyssnat färdigt. Annars blir det rörigt – musik från alla tryckningar.

Den mest spelade av mina fyra jullåtar.

Vals i december är en populär sång. många lyssnar på denna. Den handlar om att julen ska skänka oss glädje, gemenskap. Min bästa hittills!

Nu är det jul igen, hej! Är en rolig jullåt som du kan sjunga med i! Nu är det juligen hej!!

En vit jul kan uppfattas som spritfri, men det är den inte. Jag vill ha en vit jul till jul. Här i Stockholmstrakten är den oftast grå. Så jag önskar mig en vit jul.

Hej tomtegubbar slå i glasen och låt oss lustiga vara……Min lilla lön den räcker inte, den går till öl och till brännvin. Skål!

Julen kommer redan i november, så var det förra året. Så var ute i god tid om ni ska ha musik till jul. Hälsningar Per Speleman.