Om mig och lyssna.

Lite historia om mig

En granne spelade tvåradigt dragspel. Han såg så glad ut när han spelade, så att jag ville ju börja spela dragspel. Mamma köpte Andrew Walters brevkurs, men det rann ut i sanden, så jag provade med gitarr men fingrarna räckte inte till. Så jag började istället med piano i skolan.

Men det kändes lättare med dragspel, så jag satsade på det i stället. Det blev Olemarks musikstudio i Finntorp, Nacka. Sedan blev det dragspelsmästaren Erik Frank tills jag inte längre fick vara med i musikskolan. Då fortsatte jag på egen hand. Åkte till Teneriffa spelade där i restaurang tre vintrar,(1985-1988)

Väl hemma spelade jag på Strömma Kanal båtarna. Mycket lärorikt. Det blev också en hel del privata fester, seniorspelningar, osv.

Det var Erik Frank som fick mig att börja med sång. Han sa att det alltid uppskattades. Nu sjunger jag nästan till allt. Nu har jag även skrivit låtar som finns här nedanför. 

 Hos mormor o morfar 1974,  Nybro

Video och musik inspelningar.

Öppen scen i Enköping 2019, dessvärre fanns det inget som jag kunde spela på! Endast en gitarr som jag sneglade på.Det var länge sedan jag höll i en gitarr, men jag lärde mig i alla fall ”Brev från kolonien”.

Lyssna!

Gästerna tyckte jag gjorde en bra insats!

 

Detta album spelade jag in 1999 förutom låten Alfrida som diktades efter stormen Alfrida 2019. Albumet har fått komp och verser har lagts till. Mixat på Dwarf Studio 17/3 2022.

10 Låtar:

Längtan till sommaren, Resan till Svartsö, Till Svartsö om sommaren, Seglarliv, Vigsel på Birka, Ett paradis, Seglarliv, Alfrida, Närmare våren, Minnet.

Proffsinspelning:
Inspelad 2020
En sång med fart och lite prat.

Kul med grabbarna som dansar.

Sommarens Bästa Semester skrevs 2021. Mixad på Dwarf Studio.

Skulle kanske hetat Sommarens Bästa Hemester.

  

Julsånger av Per Speleman, mixat på Dwarf Studio september 2021.

Jag trodde inte jag skulle kunna skriva julvisor, men det blev 4 stycken:

  1. Vals i december,
  2. En vit jul,
  3. Nu är det jul igen, hej! 
  4. Julen kommer.

För vi älskar varandra – skriven till min sambo.

Kommer att spelas in på nytt i sommar/höst 2022.